,

Carta a les famílies. Març 2018

LA FELICITAT ESTÀ AMAGADA A LA SALA D’ESPERA DE LA FELICITAT (E.Punset)

FELICITAT és allò que tots cercam sense saber exactament què és. És un concepte tan ampli que engloba tot tipus d’estats d’ ALEGRIA i de SATISFACCIÓ.

La felicitat i l’alegria tenen molt a veure amb les coses que ens succeeixen tots els dies de manera habitual.
La felicitat es diu que és tenir harmonia entre el que fas, el que dius i el que penses, i hi podríem afegir el que agraeixes.

Agrair a la vida les coses bones que et dona és una causa de satisfacció personal que compensa. Gaudeixes de pau interior, que ajuda a veure i a valorar les coses positives que tenim dins i davant nosaltres.

Podem sentir felicitat amb petites coses, però també a través d’actes que suposen molt d’esforç i de constància.
El simple fet de mirar la mar, el cel, els núvols o els ocells, en molts casos, ens fa somriure i ens dona pau o/i tranquil·litat; significa això que, en aquell moment, som feliços? Sí, pensam que sí. Però, igualment, segur que també ens fa la vida més feliç quan una nova persona propera a nosaltres arriba al món. O quan aconseguim alguna cosa, que no fa falta que sigui material, que ens ha costat molt d’esforç poder-la fer. La felicitat no va lligada a les coses materials; la felicitat neix dins nosaltres.

L’alegria està en els moments més simples i senzills de la vida. I si, a més a més, està compartida amb qui més estimam, aquest sentiment aconsegueix crear una harmonia interior que contagia els que tens al teu voltant.

La felicitat és un sentiment d’alegria que ens fa sentir plens.
Per això, cal gaudir cada moment de la vida, fixar-nos en aquelles petites coses que fan que la nostra vida sigui bella, i valorar cada moment que passam. Com diu una coneguda locució llatina, tempus fugit (el temps fuig), així que carpe diem (cal viure, hem d’aprofitar el moment).

INTERIORITZEM:

• No hem d’esperar que la felicitat i l’alegria arribin, som nosaltres mateixos que l’hem de crear en tot moment; l’hem de sentir i intentar gaudir a cada etapa de la nostra vida de la millor manera possible, perquè la felicitat, com la vida, no espera.

• Sembla que hem de trobar la felicitat en els grans moments o ocasions, però no és així. Esperant i esperant, deixam de gaudir dels petits moments del dia a dia.

• La felicitat la trobam precisament en les petites coses i detalls de cada dia (un somriure, unes gràcies, una abraçada, un perdó…): tot plegat ens produeix alegria i satisfacció.

• Es tracta de viure la vida amb intensitat, d’exprimir cada petit moment de felicitat i d’alegria que trobam a les coses més senzilles de la nostra vida diària.

Professorat Col.legi Sant Vicenç de Paül de s’Arenal.

Curset de natació.

El proper dia 9 d’abril els alumnes d’Ed. Primària començaran el curs de natació, que durarà fins dia 27 de maig. Preu : 27 euros.

Pel que fa als alumnes d’ESO el curs començarà dia 16 d’abril i acabarà dia 31 de maig. Preu: 17 euros.

Totes les famílies que formeu part de l’Amipa del centre tindreu un 50% de descompte.

Aquest curs no començarà cap alumne la natació sense haver pagat la quota. Podeu passar per porteria a pagar.

Entrega de resultats de les proves Badyg

Els mesos de març i abril els especialistes del nostre centre entregaran als pares els resultats del test de Badyg que es varen passar alsalumnesde 5anys,2n,4t,6èEPi2nd’ESO.

Jornades de portes ofertes.

Els dies 10, 11, 12 i 13 d’abril, el nostre centre farà jornades de portes obertes per a totes aquelles famílies que estiguin interessades en conèixer-nos. Ens podreu visitar i els vostres fills podran compartir un horabaixa amb els nostres alumnes.

Les vacances de Pasqua començaran el proper 28 de març al migdia fins dia 9 d’abril que tornarem començar les classes.

Jornades culturals. Els alumnes d’ESO tindran les jornades culturals el proper 26,27 i 28 de març i el tema està relacionat amb l’objectiu d’aquest curs “viatge a l’interior”.

Orientació acadèmica postobligatòria pels alumnes de 4t d’ESO. Un grup d’alumnes, interessats a fer una formació professional, visitarà el Pau Casesnoves el proper dimarts 27 de març acompanyat per l’orientadora.

07 MARÇ 2018

CARTA a les FAMÍLIES

Vos desitjam bones vacances a tots i a totes!!

Versió PDF