Carta a a les famílies. Gener 2017

PREOCUPAR-NOS DE TOTS ELS ESSERS VIUS; ESPECIALMENT, PERÒ, PREOCUPAR-NOS DE LES DESIGUALTATS QUE EXISTIXEN ENTRE ELS

HUMANS: TOTS SOM IGUALS ARREU DEL MÓN.

La Declaració Universal dels Drets Humans exposa a l’article 1 que “Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets”.

No obstant això, veiem com diàriament els Drets Humans són infringits arreu del món amb total impunitat per la comunitat internacional. La igualtat sembla una utopia que s’allunya cada vegada més i, de manera paralel.la, que es va generalitzant de forma alarmant.

Les persones que hem tingut la sort de néixer a països occidentals, on la democràcia és la nostra forma de govern, podríem pensar que tots els ciutadans són iguals i tenen els mateixos drets. Que la desigualtat és cosa dels països del tercer món, d’altres continents. Però, com sabem, això no és així.

La portaveu d’Oxfam/Intermón, Consuelo López Zuriaga, manifesta que la desigualtat mundial és la malaltia del segle XXI. Algunes dades publicades per aquesta organització ens donen molt en què pensar:La meitat de les riqueses del planeta està en mans de l’1 per cent de la població mundial. L’altra meitat es reparteix entre el 99 per cent restant.

  • Les 20 persones més riques d’Espanya igualen els ingressos del 20 per cent més pobre.Durant el passat any, 210 persones es varen incorporar al selecte club dels multimilionaris que superen els mil milions de fortuna. Aquest grup està format per 1.426 persones que tenen conjuntament una riquesa de 5,4 bilions de dòlars.
  • El 10% de la població mundial té el 86% dels recursos del planeta, mentre que el 70% més pobre (més de 3.000 milions d’adults) només compta amb el 3%.
  • Fins i tot als països més igualitaris com Suècia o Noruega, la participació de la renta de l’1% més ric de la població s’ha incrementat en més del 50%.
  • El 10% dels estatunidencs més rics concentren més de la meitat de la renta del país, el 50,4% (és el percentatge més elevat des de la Primera Guerra Mundial).
  • El mexicà Carlos Slim, considerat el més ric del món, podria pagar els salaris anuals de 440.000 mexicans amb els ingressos que genera la seva riquesa.
  • En la darrera dècada el nombre de multimilionaris de l’Índia ha passat de menys de 6 a 61, de tal manera que en un país on viuen 1.200 milions de persones, només unes desenes d’elles posseeixen en conjunt una riquesa d’aproximadament 250.000 milions de dòlars.

I, segons els experts, aquesta situació pot empitjorar. A la Unió Europea actualment hi ha 122 milions de pobres. La projecció de les dades indica que l’any 2025 podríem arribar als 146 milions. Situació fins fa poc impensable.Però la desigualtat no només son xifres i macro estadístiques alarmants de grans països. La desigualtat la vivim diàriament a les nostres ciutats: mentre hi hagi famílies que no podem comprar aliments de primera necessitats, mentre hi hagi alumnes de les nostres escoles que no poden comprar llibres o material escolar, mentre hi hagi nins i nines que no tenen un lloc apropiat per estudiar, o no tenen calefacció o aigua calenta, hi haurà desigualtat. I no cal anar molt enfora per comprovar-ho.Els que compartim la fe catòlica i pensem que un món millor és possible, no ens podem quedar indiferents davant aquestes dades. Tenim la responsabilitat, des de la nostra posició, d’actuar, de denunciar i de reaccionar.

Equip de Convivència i Pastoral Sant Vicenç de Paül (La Soledat)

FOTOS I CD’S DEL CONCERT DE NADAL

Com cada any  ja teniu a la vostra disposició els CD’s i les fotos del concert de Nadal. El preu de les fotos és de 3 euros i dels CD’s de 6 euros. Les famílies interessades podeu  pagar a la tutora dels vostres fills/es.

No s’encarregarà cap foto ni CD’s sense haver estat  abonat abans.

EXÀMENS DE FEBRER

Els alumnes d’ESO amb àrees suspeses tindran els exàmens de recuperació la setmana del 6 al 10 de febrer.

Bona sort a tots/es!!

FELIÇ SANT VALENTÍ

Bombonets a benefici del viatge d’estudis, per només 1,50 euros.

Animeu-vos. Hi ha de temps per comanar-los fins dia 10 de febrer.

SORTIDES PER A L’ORIENTACIÓ ACADÈMICA-PROFESSIONAL

El passat dimarts  24 de gener el alumnes de 4t d’ESO visitaren  l’Escola d’Hoteleria per informar_se  del seu pla d’estudis.

LA PANERA DE NADAL  la va  guanyà  la família Rubí Martorell, que molt generosament la varen entregar a Càritas.

Enhorabona!!!

Versió PDF