,

Carta a les famílies. Desembre 2017

“Ser solidari és compartir allò que tenim, no allò que ens sobra”

Si volem definir en què consisteix la solidaritat de manera objectiva, podem dir que es tracta d’un sentiment de pertinença que fa paleses les obligacions entre els seus membres, sobretot pel que fa a l’ajuda mútua.

Però, per a nosaltres, la solidaritat és més que això. És …

 • Un dels valors humans més importants i essencials ja que a través de la solidaritat donam resposta a la necessitat de l’altre i a la de col·laboració que un pot oferir sense esperar res a canvi.
 • Una condició de l’ésser humà que complementa l’actitud social de l’individu. Quan una persona és solidària amb els altres, manté la seva naturalesa social dins l’àmbit del seu desenvolupament personal.

La solidaritat ens ha de servir al desenvolupament més humà del nostre món, i és fonamental exercir-la quan la nostra ajuda o apropament serveixi per millorar la situació dels éssers estimats (amics, familiars,…), desconeguts o damnificats d’alguna desgràcia. Enfront d’aquestes situacions, surten del nostre interior una força i, unes ganes d’ajudar que han de resguardar la integritat de totes aquestes persones.

Hem de creure en la importància de la solidaritat perquè representa la base de molts valors humans com l’amistat, la companyonia, la lleialtat, l’honor, etc. i ens permet, com a persones, sentir-nos unides en el dolor i les alegries, en temps de crisi o en temps de bonança.

És cert que la solidaritat no és obligatòria, però esdevé per als cristians un compromís moral entre tots aquells que poden fer palesa la seva ajuda a algú que està vivint una situació d’extrema necessitat.

La solidaritat pot sorgir per raons humanes, justificada per la igualtat de naturalesa i necessitat d’ajuda; però també per raons espirituals com són la  fraternitat humana i la dignitat de ser fills de Déu. Des d’aquestes raons, la solidaritat sobrepassa totes les fronteres polítiques, religioses, territorials i culturals; es converteix en un acte social, una acció que permet a l’ésser humà mantenir i mantenir-se amb la seva naturalesa d’individu social.

Com a comunitat educativa, a la qual ens sentim orgullosos de pertànyer, ens veiem en la necessitat de fomentar la solidaritat ja des de les primeres etapes de l’escolarització dels nins i nines, la qual s’ha de fer palesa segurament a partir de petites coses com poden ser:

 • l’amor per la naturalesa
 • l’ajuda incondicional a l’amiguet o amigueta que està malalt
 • formar part d’un equip i saber compartir les diverses tasques
 • respectar les coses del nostre poble
 • col·laborar en les tasques escolars
 • ajudar en els deures a algú que ho necessita
 • acceptar el qui ve de fora
 • ajudar a posar taula
 • compartir jocs i aficions

i moltes altres…

Aquesta solidaritat, que volem inculcar als nostres fills, filles, alumnes…, TOTS NOSALTRES l’hem de viure des del nostre COMPROMÍS I EXEMPLE. Hem de ser vertaders mestres en tot allò que els faci créixer en valors humans i espirituals com a persones que són.

Sapiguem, per tant, compartir allò que tenim, no allò que ens sobra. 

Joan Servera

Rector Parròquia de la Transfiguració del Senyor d’Artà.

CONCERT DE NADAL

El proper 22 de desembre a les 10 hores del matí  es celebrarà el Concert de Nadal, en el qual participaran tots els alumnes del nostre centre. El lloc serà l´església de Santa Maria  la Major.  Després del concert es donaran per acabades les classes.

Com ja és habitual en finalitzar el concert se rifarà la tradicional panera a benefici dels alumnes  de 3r i 4t d’ESO que aquest curs van de viatge d’estudis.  El preu és de 5 números 1 euro. Bona sort a tots i a totes !!!

En acabar el Concert aquests mateixos alumnes  vendran coques davant l’esglèsia.

Gràcies per la vostra col.laboració!!!

VACANCES DE NADAL

Les vacances de Nadal començaran el  dia 22 de desembre després del concert de Nadal, fins dia 8  de gener que tornarem a començar les classes.

RECUPERACIÓ DE LES ASSIGNATURES PENDENTS PELS ALUMNES D’ESO:

Els alumnes de 2n fins a 4t d’ESO amb assignatures pendents de cursos anteriors tindran tasca per aquestes vacances de Nadal.  La finalitat és  preparar-se per les recuperacions que tidran lloc del 5  al 9 de febrer.

CONCURS DE BETLEMS  I TARGETES DE NADAL DE L’AJUNTAMENT D’INCA:

Els nostres alumnes d’educació Infantil,i Primària  participaran en el concurs de targetes de Nadal. Dia 19 de desembre  a la 19,30 hores  tindrà lloc la inauguració i el lliurament de premis. Els guanyadors d’enguany han estat: Victoria Barreto de 4 anys,  Paula Vidal 4t EP, Erika Cortés  i Marc Menacho de 5è EP.  Dia 21 de desembre  a la 19,30 hores  tindrà lloc la inauguració i el lliurament de premis.

Els alumnes d’ESO participaran en l’elaboració del  Betlem de l’Ajuntament. El podeu anar a visitar  aquestes festes de Nadal.

Molts anys  per tots i totes!!

Versió PDF