Carta a les famílies. Desembre 2016

FOMENTAR LA RESPONSABILITAT MEDIAMBIENTAL I LIMITAR, AIXÍ MATEIX, EL CONSUM:CONSUM RESPONSABLE.

Nadal és a punt d’arribar. És una celebració de l’any plena d’alegria i d’il.lusió, especialment per als més petits de la casa. Són uns dies on ens envoltam de la família i d’amics, dies plens de música i de regals. Però també es converteix en un moment de l’any on el consumisme pareix que ens envaeix.

El Papa Francesc ens proposa, a Laudato Si (225), una ecologia integral com a nou paradigma de justícia. Una ecologia integral que implica dedicar un poc de temps […] per reflexionar sobre el nostre estil de vida i sobre els nostres ideals.

Arran d’aquesta invitació a la reflexió sobre el nostre estil de vida, i sabent que el Nadal és a punt d’arribar, és un bon moment per posar en pràctica allò que sentim tan sovint i que pareix que de cada dia ens costa més: esser solidaris, empàtics i esser capaços de compartir.

Avui en dia, la nostra societat viu uns moments complicats. Trobamfamílies amb dificultats per poder arribar a final de mes, empresaris que fan un  gran esforç per poder mantenir la seva empresa i els seus treballadors, infants que no tendran juguetes noves aquest Nadal… Per altra banda, també trobam un altre extrem, i és aquella part de la societat que ha caigut dins la roda de “l’utilitzar i tirar”, que fa que es tracti l’altre i la natura com un simple objecte, sense apreciar el valor que tenen les coses. Aquells que tenen tantes coses i les valoren tan poc.

Aquesta ecologia integral que ens proposa el Papa Francesc, és inseparable de la noció del bé comú, i, com ens diu ell, esforçar-se pel bé comú significa fer opcions solidàries per als més pobres i implica simples gestos de la nostra vida quotidiana, com per exemple la reducció del consum d’aigua, apagar llums o separar residus… I podem anar més enllà, ja que destaca la importància també de la família, que és on es cultiven els primers hàbits d’amor i la cura de la vida (213, Laudato Si). Aquí és on aprenem la correcta utilització de les coses, el respecte i l’ordre, allà on s’aprèn a dir gràcies i a demanar perdó. Aquests petits gestos ens ajuden a construir una cultura de vida.

Des de l’escola, volem participar amb la família per a la construcció d’aquesta cultura de vida i  treballar aquesta ecologia integral, també, perquè els nostres alumnes siguin capaços de prendre consciència de les seves necessitats i de les necessitats dels altres perquè surti d’aquí una actitud solidària. D’aquesta neixen les campanyes solidàries que duim a terme al llarg del curs escolar.

Esperem que aquest Nadal sigui ple d’alegries i que, amb un poquet de cada un de nosaltres, amb la nostra actitud solidària, no abusem del consum típic de Nadal, pensem a no demanar massa juguetes. No carreguem el rebost de dolços que acabaran als fems i aprofitem per fer arribar als més necessitats aliments, juguetes, roba… Tot allò que no necessitam i que tenim de sobra.

Com digué Sant Francesc d’Assís: “Jo necessit poques coses i les poques que necessit, les necessit poc.”

                                   Antònia Pou

Ntra. Sra. De Gràcia (Llucmajor)

CONCERT DE NADAL

El proper 22 de desembre a les 9,30 del matí  es celebrarà el Concert de Nadal, en el qual participaran tots els alumnes del nostre centre. El lloc serà l´església de Santa Maria  la Major.  Després del concert es donaran per acabades les classes.

Com ja és habitual en finalitzar el concert se rifarà la tradicional panera a benefici dels alumnes  de 3r i 4t d’ESO que el proper curs aniran de viatge d’estudis.  El preu és de 5 números 1 euro. Bona sort a tots ia totes !!!

També a la sortida del concert, alguns pares i mares de 5è i 6è vendran coques a benefici del viatge d’estudis d’aquest any.

VACANCES DE NADAL

Les vacances de Nadal començaran el  dia 22 de desembre després del concert de Nadal, fins dia 9  de gener que tornarem a començar les classes.

RECUPERACIÓ DE LES ASSIGNATURES PENDENTS PELS ALUMNES D’ESO:

Els alumnes de 2n fins a 4t d’ESO amb assignatures pendents de cursos anteriors tindran tasca per aquestes vacances de Nadal.  La finalitat és  preparar-se per les recuperacions que tidran lloc del 6  al 10 de febrer.

CONCURS DE BETLEMS  I TARGETES DE NADAL DE L’AJUNTAMENT D’INCA:

Els nostres alumnes d’educació Infantil,i Primària  participaran en el concurs de targetes de Nadal. Dia 21 de desembre  a la 19 hores  tindrà lloc la inauguració i el lliurament de premis.

Els alumnes d’ESO participaran en l’elaboració del  Betlem de l’Ajuntament. El podeu anar a visitar  aquestes festes de Nadal.

              Molts anys  per tots i totes !!

Versió pdf