,

Carta a les famílies. Abril 2018

CONTEMPLAR ÉS MIRAR AMB ELS ULLS DE L’ÀNIMA 

Molts dies, contemplo l’arbre que hi ha davant ca nostra… Podria parèixer insignificant, aquest arbre, però, a nosaltres, ens fa un poc més conscients del miracle de la vida. Els meus fills, ja de ben petits, de manera intuïtiva, l’abraçaven com si és tractes de la seva propietat més valuosa: Aquest és el nostre arbre-deien. Durant tot l’hivern “el nostre arbre” pareix mort; no té fulles, ni fruits, ni moltes branques; no es remena gaire quan bufa el vent, ni quan plou, ni hi dormen els ocells que en altres moments l’habiten; pareix un tronc sense sentit enmig d’un riu d’asfalt… Però ara, tot d’una que rep un minúscul senyal que l’hivern acaba i que arriba un temps més càlid… esdevé “la resurrecció”, hi creixen les fulles verdes i tendres amb tanta rapidesa que sembla que ho fan en un instant, dona tal quantitat de fruit que l’asfalt del terra queda cobert d’una dolça capa de fruita madura. Ens dona senyals que ens podem preparar per a l’alegria de la primavera i el bon temps… De la mateixa manera, per als cristians, la resurrecció de Jesús ens prepara per a la vertadera alegria de la vida. Durant la Quaresma i la Setmana Santa, hem tingut l’ocasió de mirar cap a dins, d’aturar-nos, de fer una mica d’introspecció per a després, amb la resurrecció de Jesús, esclatar amb força i alegria a la vida, a una vida que esdevé un continu miracle… Depèn dels nostres ulls. Ja ho deia Einstein: “Hi ha dues maneres de viure; una com si no existeixen els miracles, i l’altra com si tot fos un miracle”.

Observant tot allò que ens envolta, podem sentir com cada cosa que ocorre és un miracle d’amor, que ens omple d’agraïment. Viure i veure el que ens envolta com si es tractes d’un miracle ens permet trobar sentit a les coses més senzilles i quotidianes.

El Papa Francesc ens alerta sobre un mal dels nostres dies: “El gran risc del món actual, amb les seves múltiples i aclaparadores ofertes de consum, és la tristesa individualista que brota del cor còmode i avar, de la recerca materialista dels plaers superficials, de la consciència aïllada (…) Hem de viure amb alegria les petites coses de la vida quotidiana(…) No et privis de passar un bon dia”

Si volem una vida plena, haurem d’aprendre a veure les coses que ens envolten amb una altra mirada, amb la mirada de l’AMOR, amb la mirada que veu “miracles” en les coses més petites: el somriure del teu fill, un arbre que torna a la vida, el vent que bufa suau a la cara i tantes i tantes petites meravelles que passen contínuament sense merèixer cap tipus d’atenció. És una cosa que indiscutiblement hem d’aprendre dels nostres fills, que tenen una capacitat d’admiració impressionant; per a ells tot és màgic, sorprenent, meravellós, nou, únic, important….

“Els infants saben coses que els grans ja han oblidat… Veuen coses que els grans ja han esborrat, saben treure alegria d’un esclató de cor. S’enfonsen, suren, neden dins el safareig del món.

Anys i panys per aprendre i altres tants per desaprendre. La vida és així, teixir i desteixir(Guillem d’Efak”).

Tant de bo tornem a ser com a infants

Matrícula pel curs 2018-2019

Les dates per sol·licitar plaça  a Infantil, Primària i ESO pel curs 2018-2019 són del 3  al 16 de maig.

 Podeu passar pel centre a recollir els impresos o també fer-ho on line.

Si  qualque pare vol rebre  informació sobre el funcionament del centre i activitats que s’hi realitzen ho pot fer demanant cita amb les diferents directores. Estarem  encantats  de rebre-us!!

Orientació  a ESO

Seguint amb l’orientació acadèmica postobligatòria, els nostres alumnes de 4t d’ESO rebran la visita d’un dels orientadors de la Conselleria per explicar-nos totes les novetats de la formació Professional.

Guanyadors del concurs de redacció

Les guanyadores del concurs de redacció organitzat per l’Ajuntament d’inca  amb motiu de la festa  del llibre han estat:

Maria Jaume de 6è d’Ed. de Primària i Lorena Hernández de 2n d’ESO Enhorabona a ambdues!!

Viatge d’estudis d’ESO

Els alumnes de 3r i 4t visitaren Berlín, una ciutat plena de història, no sempre alegre si recordam els horrors de la segona guerra mundial, però també plena de divertits indrets i d’interessants museus.

Gràcies a tots els qui heu col·laborat amb les activitats que hem dut a terme per replegar quatre doblerets i a la nostra AMIPA que  ha regalat l’entrada al zoo a tots els afiliats.

Mini  vacances

Volem informar-vos que la propera setmana tindrem un parell de dies  de descans: dilluns 30 d’abril, dia triat pel centre com a no lectiu i 1de maig, festa del treball.