,

Carta a les famílies. Setembre 2019.

Comunicar per construir comunitat.

Benvolgudes famílies:

L’eslògan que ens acompanyarà al llarg de tot el curs el formen tres paraules: COMUNICAR, CONSTRUIR, COMUNITAT, allò que el Papa Francesc anomena la CULTURA DE LA TROBADA.

L’objectiu d’aquest nou curs l’hem formulat partint de la realitat que ens envolta: vivim en una societat de comunicacions; la tecnologia ens facilita la connectivitat i estimula la comunicació, però aquesta no sempre prou reflexionada, ni sempre correctament plantejada. Per altra banda no podem viure sols, ni podem treballar sols, necessitam els altres per construir una societat més justa i més humana.

Al llarg de l’any, volem reflexionar junts sobre la comunicació per construir la comunitat educativa i així aprendre a construir la comunitat humana. 

Per la comunicació volem fer possible la cultura de la trobada, superant la indiferència, el rebuig, la discriminació i el menyspreu. 

Sovint les presses i els maldecaps fan que ens trobam però no ens trobam, cada un pensa en si mateix, sent, hi veu, però no escolta ni mira.

Aquesta forma de trobar-nos no ens porta enlloc.

Volem fomentar una trobada que ens faci sentir persones reconegudes, valorades, estimades, úniques. Una trobada que dia a dia ens ajudi a construir la comunitat cristiana.

La trobada entre persones pot restituir a cada una, l’alegria, la pau, el sentit de la vida i la pot fer feliç.

Per tal que la trobada sigui humanitzadora haurem d’emprar el llenguatge del cap (pensar, reflexionar), el llenguatge del cor (estimació, sentiments) i el llenguatge de les mans (ajudar, servir, col·laborar).

Parlar amb delicadesa i misericòrdia, estar atents a la persona, que és un tresor i un misteri que caldrà valorar i respectar.

No tot val, no totes les paraules són adients, no totes les obres produeixen el be. No tot és bell; hi ha molta lletjor al nostre món.

Junts, com a comunitat educativa, compartint idees, fent propostes, prenent decisions que afavoreixin el bé comú, podem crear una cultura de la trobada que humanitza, que pacifica, que dignifica i dóna felicitat.

Margalida Moyà GC

Delegada d’Ensenyança

Festa de Sant Vicenç de Paül

El proper dilluns dia 27 de setembre celebram la festivitat de Sant Vicenç de Paül, l’horari aquest dia serà de 9.00h a 12.00h. 

Famílies d’Infantil i Primària

Recordau que a partir de dimarts dia 1 d’octubre començam la jornada partida, de 9.00h a 13.00h i de 15.00h a 17.00h.

A partir d’aquesta data comença també el servei de menjador i les activitats extraescolars.

Educació Secundària:

Recordam que dimarts dia 8 d’octubre comença el taller d’estudi  de les 16:00hs a les 18:00 hs.

Versió PDF