,

Carta a les famílies. Març 2019

PERDONAR
Practicar el diàleg i el perdó per resoldre conflictes.

Abans de començar, és important reflexionar sobre aquests aspectes: Tenim tots el mateix concepte de perdó? Perdonam tots de la mateixa manera? Quantes vegades hem sentit la frase “puc perdonar però no oblidar”?

És en aquest moment on ens demanam; “és possible perdonar sense oblidar?” Com puc perdonar un fet que jo no he desterrat del meu interior, que viu dins el meu cor i condiciona tots els meus afers?

El perdó és el resultat i l’acció de perdonar, i implica donar i rebre. Es pot perdonar una ofensa, un deute, una condemna, etc. El perdó és una qualitat humana que pot ajudar el qui ha comès la falta a alliberar-se de la seva culpa, i el qui ha rebut la falta a deixar de banda sentiments negatius com l’odi.

Distingim dos tipus de perdó: el perdó cap a un mateix, per accions fetes o pensaments que no són correctes; i el perdó cap als altres, el qual es pot rebre o concedir a partir de l’escolta activa, l’empatia i la humilitat.

Aquestes aptituds són imprescindibles per educar persones íntegres i felices, que puguin arribar a una pau i a un benestar amb ells mateixos i en la seva relació amb els altres.

Per tant, hem de ser conscients que el perdó és un valor a treballar tant dins com fora de l’aula, i hem de fomentar actituds de diàleg com a camí cap al perdó i, en conseqüència, cap a la llibertat interior.

El diàleg és la base de tota relació humana, però de vegades l’home, que per si mateix és relació amb els altres, viu aïllat, prioritzant les seves necessitats i oblidant que aquest tancament, l’únic que farà és minvar-lo com a persona

Conversar és difícil, especialment si no reconeixem la persona que tenim al davant com un interlocutor vàlid, és a dir, si començam el diàleg amb la premissa “jo tenc la raó i no he de canviar el meu plantejament”. És llavors quan els conflictes no se solucionen i el perdó no arriba mai.

El perdó ens allibera perquè subsisteix el rancor per afecte, i allà on hi ha amor no hi res més. No hem d’oblidar, seguint les paraules de Martin Luther King que “el perdó mai és un fet puntual, sinó una activitat constant”.

Isabel Rodríguez i Aina Barceló Nostra Senyora de Gràcia (Llucmajor)

Curset de natació.

El proper dia 3 d’abril els alumnes d’Ed. Primària començaran el curs de natació, que durarà fins dia 31 de maig. Preu : 27 euros ( de 1r a 4t) i de 17euros (5è i 6è). Els alumnes d’ESO el començaran dia 8 d’abril i l’acabarà també dia 31 de maig. Preu: 17 euros.

Totes les famílies que formeu part de l’Amipa tindreu un 50% de descompte. Recordau que cap alumne pot començar la natació sense haver pagat la quota a porteria.

Entrega de resultats de les proves Badyg

Els mesos de març i abril els especialistes del nostre centre entregaran als pares els resultats del test de Badyg que es varen passar als alumnes de 5 anys, 2n , 4t i 6è EP, rebreu una convocatòria del dia i l’hora. Els resultats d’ESO s’entregaren als alumnes fa dues setmanes però si qualque pare/mare vol una tutoria individual podeu demanar hora amb l’orientadora.

Jornades de portes ofertes

Volem recordar a les famílies que el nostre centre continua amb les jornades de portes obertes tot el mes de març, per a totes aquelles famílies que estiguin interessades en conèixer-nos. Ens podreu visitar en l’horari que vos vagi millor,estarem encantats de rebre-vos.

Presentació de sol·licituds d’Escolarització curs 2019-20 3anys: del 25 de març al 5 d’abril.
Tots els altres cursos: del 13 al 17 de maig.

Xerrada per a les famílies sobre les addiccions a les noves tecnologies

El departament d’orientació d’ESO ha organitzat una xerrada a càrrec d’una tècnica del projecte home el proper dimecres 3 d’abril a les 18:00hs al saló d’actes del col.legi. Vos hi esperam!!