,

Carta a les famílies Gener 2019

“CONSTRUIR LA PAU ÉS UN ART QUE REQUEREIX SERENITAT, CREATIVITAT, SENSIBILITAT I DESTRESA” (PAPA FRANCESC)

PAU, una paraula curta que pot semblar petita, però amb un significat molt important.

La Pau és com l’esperança de la qual parla el poeta i filòsof Charles Péguy: és com una flor fràgil que tracta de créixer enmig de les pedres de la violència.

Desitjam viure a una cultura de pau, que es defineix com un conjunt de valors, actituds i comportaments que es reflecteixen en el respecte a la vida, a la persona, el rebuig a la violència, i a la vivència dels principis de llibertat, justícia, solidaritat i tolerància.

I per què no tenim pau si és el que volem? Per aconseguir la Pau en el món primer ha d’haver una transformació interna de la persona. Hem d’arribar al fons de nosaltres mateixos.

Actualment vivim en una societat que canvia ràpidament, que presenta moltes distraccions, (xarxes socials, innovacions tecnològiques,…) i que ens pot dificultar desenvolupar la part espiritual de cada un, que hem de treballar per obtenir la nostrapau interior.

Ja ens ho diu l’ Evangeli: Benaventurats els que cerquen la pau, perquè ells seran anomenats Fills de Déu ( Mt. 5,9).

La Pau, quan la sentim al nostre interior, ens ajuda a trobar una serena quietud. La Pau profunda de cor és la que ajuda a superar les situacions adverses que es presenten al llarg de la vida.

La Pau ha de ser una forma de ser i de comportar-se. La Pau mai és una cosa feta del tot: l’hem d’anar fent cada dia. Així també ens ho va dir el Papa Joan Pau II.

Hem d’aprendre a viure en pau amb els que ens acompanyen, amb els que compartim vida i experiències. Hem d’ensenyar al més petits a estimar, a perdonar quan ens equivocam, a ser respectuosos amb els altres i, així, viure la Pau. Una Pau que neix de l’amor als altres, tal i com ens va ensenyar Jesús.

Claustre de professors
CC Sant Vicenç de Paül (s’Arenal

FESTES I CELEBRACIONS.

Els passat 18 de gener l’alumnat del nostre centre va celebrar Sant Antoni. Començàrem amb una berenada de pa amb sobrassada, després els dimonis ballaren al voltant de Sant Antoni al so de les ximbombes i de les gloses que havien preparat els alumnes amb molta d’il·lusió i acabàrem amb una bona torrada.

CONCURS DE TARGETES DE NADAL I BETLEM DE L’AJUNTAMENT D’INCA:

Els nostres alumnes d’educació Infantil i Ed Primària han participat en el concurs de targetes de Nadal. La guanyadora d’enguany ha estat: Lucía Urbano Soler de 2n d’Ed. Primària.

ESO va participar amb l’elaboració del Betlem de l’Ajuntament. Nosaltres ens va tocar elaborar el Rei Mag Melcior.

CARNAVAL

Com ja sabeu s’acosta CARNAVAL! Estam preparant les disfresses per poder sortir a Sa Rueta que enguany es celebrarà dia 26 de febrer.
Per tal d’abaratir el cost de la disfressa i que es puguin disfressar el major nombre possible d’alumnes, enguany hem organitzat una FESTA INFANTILque tendrà lloc divendres dia 1 de febrer al pati de l’escola. Els infants podran gaudir de castells inflables, pintacares, fotocall i música pel preu de 2 euros. Estam convençuts que els infants gaudiran moltíssim i esperam la màxima col·laboració!

DIA NO LECTIU

Volem informar a totes les famílies que la propera setmana tindrem un dia de descans : dilluns 28 de gener, festa dia triat pel centre com a no lectiu.

RECORDATORI RECUPERACIONS ESO:

Com ja hem anat recordant de dia 4 a dia 8 de febrer hi haurà els exàmens de recuperació d’assignatures pendents de cursos anteriors. Bona sort a tots i a totes!!

 Versió PDF