,

Carta a les famílies. Febrer 2020

Comunicar des de la bellesa, el bé i la veritat

La paraula comunicar o comunicació forma part del nostre dia a dia; la sentim a tot arreu, als mitjans de comunicació, xarxes socials… Podríem dir que no havíem estat mai tan comunicats o interconnectats, fins i tot sobresaturats, d’informació com avui en dia.

Sabem que tots i cada un de nosaltres comunicam, i que tot el que ens envolta comunica. No obstant això, no tot el que ens arriba és vàlid ni ens ajuda a desenvolupar-nos realment com a persones de bé.

Per una banda, nosaltres (professorat i famílies) tenim la gran responsabilitat de protegir al nostre alumnat i fills del gran consum d’informació a què estan exposats, per exemple, a través de les xarxes socials, entenent sempre que el que realment els mou a usar- les és el fet de sentir-se importants i reconeguts pels altres.

Per altra banda, és molt important dedicar temps a pensar com ensenyar-los a comunicar-se i a seleccionar adequadament tot el que els arriba.

Aquests són alguns dels aspectes que hem de tenir en compte per gaudir plenament del do de la paraula, el gran regal, i a la vegada responsabilitat, que Déu ens ha donat:

  • No difondre mai la mentida, les mitges veritats, la dolentia o el rebuig.
  • Allunyem-nos de xafarderies per part de persones tòxiques i manipuladores per molts de seguidors que tenguin.
  • Fomentar sempre el diàleg i la trobada generosa entre persones.
  • Comunicar sempre des del respecte a tots, tenint en compte que una mala paraula pot matar una il·lusió, un somni; pot destruir una relació o l’autoestima.
  • Ensenyem a alabar, engrandir, admirar i lloar.En definitiva, comuniquem des de la bellesa, el bé i la veritat perquè, com diu el Papa Francesc: “La comunicació té el poder de crear ponts, d’afavorir la trobada i la inclusió i d’enriquir així la societat”

Catalina Caimari Gelabert

Directora i orientadora ESO Sant Vicenç de Paül d’Inca.

Matrícula per el curs 2020-2021

El nostre centre farà JORNADES DE PORTES OBERTES TOT EL MES DE MARÇ per totes aquelles famílies que vulguin venir a veure el nostre centre i rebre informació sobre el funcionament i activitats que es realitzen. Ho poden fer demanant cita amb les diferents directores, estarem encantades d’atendre-vos.

Proves Badyg

Aquest mes de març els especialistes del nostre centre passaran el test Badyg als alumnes de 5 anys, 2n, 4t, 6è EP i 2n d’ESO. Una vegada corregits s’entregaran els resultats a les famílies. Si qualque pare necessita explicacions més precises podrà demanar una cita amb la PT’s o amb l’orientadora d’ESO del curs del seu fill/a.

Mini vacances

Dia 28 de febrer ( divendres) festa escolar unificada i dia 2 de març (dilluns) dia no lectiu elegit pel centre.