,

Carta a les famílies. Desembre 2018

“Conèixer i estimar Jesús que ens proposa el camí d’humanització “

Al llarg del curs anam acompanyant els nostres alumnes en el seu procés de creixement a nivell humà, des dels valors que valen la pena treballar i que tan necessaris són per al món que els toca viure.

Penseu bé en aquesta frase: “Conèixer i estimar Jesús, que ens proposa el camí d’humanització “

Pensem que és vital, en aquest món de tantes diferències, compartir no el que ens sobra, sinó el que li falta a l’altre.

Això implica un canvi de mirada. Són els altres els que marquen el que jo he de fer. És vital respondre a les necessitats en el món, en el meu món, dins la nostra barriada, dins la nostra escola, dins la nostra família…

Quan miram la problemàtica del nostre món podem caure en una certa tendència al desànim. Hi ha massa situacions conflictives, i el que llegim al diari o escoltem a qualsevol dels telenotícies continua essent altament preocupant.

Volem remarcar dos valors que ens poden ajudar a fer front a tant desencís: el sentit de l’humor i la solidaritat.

El sentit de l’humor és aquella postura que treu dramatisme i transcendència a tota realitat humana, a tot el que fem i tenim. L’autèntic humor no consisteix a ser frívol, ni en una manera fàcil de

burlar-se de les situacions i els problemes, sinó en saber reconèixer que les persones són limitades i que s’ha d’aprendre a viure amb el conflicte sense desesperar-se ni angoixar-se.

Per més crua que sigui la realitat, haurem de saber contemplarla amb un toc d’humor, perquè l’humor sempre afegeix realisme i humilitat a la vida.

La solidaritat és l’ajuda que es dona entre persones que en la seva majoria no es coneixen, però que estan assabentades de l’existència mútua, de les seves dificultats, dels seus problemes.

La solidaritat és ajudar el més dèbil, el que no és del meu grup, del meu poble, nació o continent, el que no conec personalment, però de qui conec les mancances i els patiments.

M’agrada la gent que lluita contra adversitats. M’agrada la gent que busca solucions. M’agrada la gent que valora els seus semblants, no per un estereotip social ni per com llueixen. (Mario Benedetti)

Equip de Pastoral Sant Vicenç de Paül (La soledat)

CONCERT DE NADAL.

El proper 21 de desembre a les 10 hores del matí es celebrarà el Concert de Nadal, en el qual participaran tots els alumnes del nostre centre. El lloc serà l’església de Santa Maria la Major. Després del concert es donaran per acabades les classes.

Com ja és habitual en finalitzar el concert se rifarà la tradicional panera a benefici dels alumnes de 3r i 4t d’ESO que van de viatge d’estudis el proper curs 2019-20. El preu és de 5 números 1 euro. Bona sort a tots i a totes !!!

Gràcies per la vostra col·laboració!!!

VACANCES DE NADAL

Les vacances de Nadal començaran el dia 21 de desembre després del concert de Nadal, fins dia 7 de gener que tornarem a començar les classes.

RECUPERACIÓ DE LES ASSIGNATURES PENDENTS PELS ALUMNES DE PRIMÀRIA I ESO:

Els alumnes de 2n fins a 4t d’ESO amb assignatures pendents de cursos anteriors tindran tasca per aquestes vacances de Nadal. La finalitat és preparar-se per les recuperacions que tindran lloc del 4 al 8 de febrer.

Els alumnes de 4t fins a 6è EP que tenen alguna assignatura sense superar del 1r trimestre, la podran recuperar a finals de gener prèvia entrega de les tasques que els lliurarà el tutor i que hauran de realitzar durant les vacances.

CONCURS DE BETLEMS I TARGETES DE NADAL DE L’AJUNTAMENT D’INCA:

Els nostres alumnes d’educació Infantil i Primària han participaran en el concurs de targetes de Nadal. Els alumnes d’ESO en l’elaboració del Betlem de l’Ajuntament. El podeu anar a visitar aquestes festes de Nadal.

Molts anys per tots i totes!!

La Comunidad Educativa de Sant Viçenç de Paül

 Versió PDF