,

Carta a les famílies. Gener 2020.

Comunicar des de la bellesa, el bé i la veritat

La paraula comunicar o comunicació forma part del nostre dia a dia; la sentim a tot arreu, als mitjans de comunicació, xarxes socials… Podríem dir que no havíem estat mai tan comunicats o interconnectats, fins i tot sobresaturats, d’informació com avui en dia.

Sabem que tots i cada un de nosaltres comunicam, i que tot el que ens envolta comunica. No obstant això, no tot el que ens arriba és vàlid ni ens ajuda a desenvolupar-nos realment com a persones de bé.

Per una banda, nosaltres (professorat i famílies) tenim la gran responsabilitat de protegir al nostre alumnat i fills del gran consum d’informació a què estan exposats, per exemple, a través de les xarxes socials, entenent sempre que el que realment els mou a usar- les és el fet de sentir-se importants i reconeguts pels altres.

Per altra banda, és molt important dedicar temps a pensar com ensenyar-los a comunicar-se i a seleccionar adequadament tot el que els arriba.

Aquests són alguns dels aspectes que hem de tenir en compte per gaudir plenament del do de la paraula, el gran regal, i a la vegada responsabilitat, que Déu ens ha donat:

  • No difondre mai la mentida, les mitges veritats, la dolentia o el rebuig.
  • Allunyem-nos de xafarderies per part de persones tòxiques i manipuladores per molts de seguidors que tenguin.
  • Fomentar sempre el diàleg i la trobada generosa entre persones.
  • Comunicar sempre des del respecte a tots, tenint en compte que una mala paraula pot matar una il·lusió, un somni; pot destruir una relació o l’autoestima.
  • Ensenyem a alabar, engrandir, admirar i lloar.

En definitiva, comuniquem des de la bellesa, el bé i la veritat perquè, com diu el Papa Francesc: “La comunicació té el poder de crear ponts, d’afavorir la trobada i la inclusió i d’enriquir així la societat”.

Catalina Caimari Gelabert Directora i orientadora ESO Sant Vicenç de Paül d’Inca.

SANT ANTONI

Els passat 17 de gener l’alumnat del nostre centre va celebrar Sant Antoni. Començàrem amb una berenada de pa amb sobrassada,després els dimonis ballaren al voltant de Sant Antoni al so de les ximbombes i de les gloses que havien preparat els alumnes amb molta d’il·lusió.

A ESO, gaudírem de la nostra tradicional torrada on no hi faltaren les gloses, la música i les rialles.

CARNAVAL
Com ja sabeu s’acosta CARNAVAL! Estam preparant les disfresses per poder sortir a Sa Rueta que enguany es celebrarà dia 20 de febrer.

Per tal d’abaratir el cost de la disfressa i que es puguin disfressar el major nombre possible d’alumnes, enguany també hem organitzat una FESTA INFANTIL al pati de l’escola.

Els infants han gaudit de castells inflables, pintacares, fotocall i música Ha estat tot un èxit!

Menú febrer 2020

Veure menú

Menú gener 2010

Veure menú