,

Carta a les famílies. Desembre 2019.

Benvolgudes famílies:

L’amor

Parlar de l’amor no és cosa senzilla, tot i que vivim envoltats d’aquest sentiment pertot arreu. A més, viure sense amor ha d’esser trist; com diu el contingut d’aquest any, “seria com aquella campana que fem sonar i ningú sent”. És com un so buit que no arriba a cap lloc.

L’ésser humà cerca constantment aquella persona, cosa, essència que el faci sentir feliç. Cerca allò que dona sentit a la seva vida. En essència, cerca estimar.

Avui en dia no és possible, a la societat en què vivim, no veure mostres d’amor entre nosaltres mateixos. Aquella besada a la teva parella, la carícia dels nostres fills, les abraçades als amics, aquells pares que veuen per primera vegada la cara dels seu nadó, els nins i nines que cada matí ens diuen bon dia amb cara de felicitat i et fan sentir que avui serà un gran dia…

Cada vegada més podem veure com destruïm el món que ens envolta, el món on vivim, ja sigui amb guerres, atemptats o, simplement, aquests accidents naturals que destrueixen les llars de molta gent. Però són també aquestes circumstàncies on podem veure que l’amor ens uneix i ens permet aixecar el cap cada matí i afrontar, així mateix, el que ens depara el dia.

Unim forces per ajudar els amics i coneguts, el veïnat de tota la vida, i fins i tot aquella persona que veiem pel carrer i necessita ajuda. És per això que l’amor és tan necessari com respirar i que, sempre que sigui possible, n’hem de tenir cura.

És indiferent com i amb qui sentim AMOR, però l’hem de valorar més, ja que l’ésser humà necessita d’aquest sentiment per sentir-se realitzat i evolucionar cap a un futur prometedor i complet.

No podem oblidar tampoc el manament dels manaments: “Estimau-vos els uns als altres com jo us he estimat”; aquell qui ho va dir va fer l’acte d’amor més generós que es pot fer: va compartir amb tothom la seva vida amb generositat i entrega. Així doncs, podem dir que estimar és compartir; i, per tant, l’amor implica un acte d’entrega incondicional, amb humilitat i sinceritat de tot allò que som, a tots els qui estimam o a allò que estimam.

Maria J. Orell Miquel Àngel Bisbal Maria Ribas Antònia Riera Col·legi Nostra. Senyora de Gràcia.


CONCERT DE NADAL

El proper 20 de desembre a les 10 hores del matí es celebrarà el Concert de Nadal, en el qual participaran tots els alumnes del nostre centre.

El lloc serà l’església de Santa Maria la Major. Després del concert es donaran per acabades les classes.

Com ja és habitual en finalitzar el concert se rifarà la tradicional panera a benefici dels alumnes de 3r i 4t d’ESO que van de viatge d’estudis. El preu és de 5 números 1 euro. Bona sort a tots i a totes !!!

Gràcies per la vostra col·laboració!!!

VACANCES DE NADAL

Les vacances de Nadal començaran el dia 20 de desembre després del concert de Nadal, fins dia 8 de gener que tornarem a començar les classes.

Molts anys per a tots i totes!!

La Comunidad Educativa de Sant Viçenç de Paül

Versió PDF
Versió PDF
,

Carta a les famílies. Novembre 2019.

Es una costumbre muy inconveniente de los gatitos que, se les diga lo que se les diga, siempre ronronean. ¡Ojalá ronronearan para decir “sí” y maullaran para decir “no” o cualquier regla de este tipo, de modo que pudiéramos mantener una conversación. Pero ¿cómo se puede hablar con una persona si siempre dice lo mismo? LEWIS CARROLL

Algú podria pensar que el llenguatge és únicament el mitjà d’expressió que utilitzam les persones però va molt més enllà. El llenguatge produeix i construeix l’experiència que tenim de nosaltres mateixos i dels altres, construeix el món i la realitat. És el llenguatge el que dóna forma a l’experiència humana, al nostre dia a dia, al nostre passat i al nostre futur.

Les persones som ésser socials, i al viure en societat, tenim la necessitat vital de comunicar-nos, i així la comunicació esdevé un element clau per a l’existència, la convivència i la supervivència.

Vivim en un món que cada dia sembla més complex, que es mou a una velocitat terriblement ràpida i que té infinituds de matisos, realitats i necessitats diferents. La nostra societat, moltes vegades basada en un model competitiu, s’allunya de les necessitats més bàsiques de l’empatia del diàleg, de l’escolta, la compassió i la comprensió. Enfront a tanta diversitat és normal que sorgeixin els conflictes. Aquests són fenòmens socials, inherents a la naturalesa humana, és a dir, són naturals, inevitables i, fins i tot, necessaris però quan es gestionen de forma constructiva i cooperativa permeten el desenvolupament social, la justícia i l’atenció a les diverses necessitats.

La resolució de conflictes requereix voluntat i capacitat de les parts en conflicte i solen resoldre’s bàsicament de dues maneres: amb la victòria d’una part i la derrota de l’altra; o a través del diàleg, arribant a algun tipus d’acord entre les parts en conflicte. Les victòries solen ser efímeres perquè ningú accepta fàcilment una derrota. En canvi, el diàleg, la negociació, la comprensió, la recerca del bé comú i el respecte solen donar resultats més estables.

Segur que hi ha persones que pensen que a les escoles educam des de la competitivitat, ja que hi ha avaluacions, notes, etc… però la realitat és que des de les escoles treballam diàriament pel diàleg, pel respecte, per l’amistat, per la pau, per la cooperació, per la igualtat. Treballam cada dia per a l’harmonia dels diferents nivells que tots posam en joc en el nostre fer de cada dia, el jo persona, l’altre, el grup, la comunitat i l’entorn.

I tot això ho feim utilitzant el llenguatge, aquest llenguatge ric, aquest llenguatge que avui està mutant, s’està transformant degut o gràcies a allò que en deim les noves tecnologies. Unes tecnologies que han representat canvis en la forma de comunicar-nos, canvis en els llenguatges. Avui dia conviuen les paraules amb les imatges, els símbols; és prescindeix de l’ortografia, es combinen consonants, nombres i idiomes en un mateix missatge. Aquestes tecnologies han comportant canvis en la forma de comunicar-nos, però també canvis cognitius i psicològics. Han sorgit habilitats abans impensables, com la capacitat per triar el nombre mínim de senyals imprescindibles perquè el missatge sigui entès en el lloc de destí, o la capacitat per traslladar certs senyals de complicitat i altres gestos propis de la comunicació “cara a cara”.

Encara estam lluny de saber les implicacions que tots aquests canvis tendran dins la nostra societat, però són una realitat amb la que ens trobam i en la que estam immersos, i des de les escoles ens veim obligats a sumar-nos a aquest canvis, entendre’ls i utilitzar-los per fer una pedagogia del canvi i una educació global, que combini la tradició, les noves metodologies i la tecnologia.

Joana Llinàs Durán Equip AD del CC Sant Salvador .

Microsoft Word – carta novembre 2019.doc

RECUPERACIÓ DE LES ASSIGNATURES PENDENTS PELS ALUMNES DE PRIMÀRIA I D’ESO:

Els alumnes de 2n fins a 4t d’ESO amb assignatures pendents de cursos anteriors tenen l’oportunitat de recuperar-les la primera setmana de desembre. Cada un d’ells té el seu pla de recuperació i les dates de dites recuperacions..

Els alumnes de 4t fins a 6è EP que tenen alguna assignatura sense superar del 1r trimestre, la podran recuperar a finals de gener prèvia entrega de les tasques que els lliurarà el tutor i que hauran de realitzar durant les vacances.

CONCURS DE BETLEMS I TARGETES DE NADAL DE L’AJUNTAMENT D’INCA:

Els nostres alumnes d’educació Infantil,i Primària participaran en el concurs de targetes de Nadal, els alumnes d’ESO en l’elaboració del Betlem de l’Ajuntament. Aquestes exposicions les podreu anar a visitar aquestes festes de Nadal.