,

Carta a les famílies. Desembre 2018

“Conèixer i estimar Jesús que ens proposa el camí d’humanització “

Al llarg del curs anam acompanyant els nostres alumnes en el seu procés de creixement a nivell humà, des dels valors que valen la pena treballar i que tan necessaris són per al món que els toca viure.

Penseu bé en aquesta frase: “Conèixer i estimar Jesús, que ens proposa el camí d’humanització “

Pensem que és vital, en aquest món de tantes diferències, compartir no el que ens sobra, sinó el que li falta a l’altre.

Això implica un canvi de mirada. Són els altres els que marquen el que jo he de fer. És vital respondre a les necessitats en el món, en el meu món, dins la nostra barriada, dins la nostra escola, dins la nostra família…

Quan miram la problemàtica del nostre món podem caure en una certa tendència al desànim. Hi ha massa situacions conflictives, i el que llegim al diari o escoltem a qualsevol dels telenotícies continua essent altament preocupant.

Volem remarcar dos valors que ens poden ajudar a fer front a tant desencís: el sentit de l’humor i la solidaritat.

El sentit de l’humor és aquella postura que treu dramatisme i transcendència a tota realitat humana, a tot el que fem i tenim. L’autèntic humor no consisteix a ser frívol, ni en una manera fàcil de

burlar-se de les situacions i els problemes, sinó en saber reconèixer que les persones són limitades i que s’ha d’aprendre a viure amb el conflicte sense desesperar-se ni angoixar-se.

Per més crua que sigui la realitat, haurem de saber contemplarla amb un toc d’humor, perquè l’humor sempre afegeix realisme i humilitat a la vida.

La solidaritat és l’ajuda que es dona entre persones que en la seva majoria no es coneixen, però que estan assabentades de l’existència mútua, de les seves dificultats, dels seus problemes.

La solidaritat és ajudar el més dèbil, el que no és del meu grup, del meu poble, nació o continent, el que no conec personalment, però de qui conec les mancances i els patiments.

M’agrada la gent que lluita contra adversitats. M’agrada la gent que busca solucions. M’agrada la gent que valora els seus semblants, no per un estereotip social ni per com llueixen. (Mario Benedetti)

Equip de Pastoral Sant Vicenç de Paül (La soledat)

CONCERT DE NADAL.

El proper 21 de desembre a les 10 hores del matí es celebrarà el Concert de Nadal, en el qual participaran tots els alumnes del nostre centre. El lloc serà l’església de Santa Maria la Major. Després del concert es donaran per acabades les classes.

Com ja és habitual en finalitzar el concert se rifarà la tradicional panera a benefici dels alumnes de 3r i 4t d’ESO que van de viatge d’estudis el proper curs 2019-20. El preu és de 5 números 1 euro. Bona sort a tots i a totes !!!

Gràcies per la vostra col·laboració!!!

VACANCES DE NADAL

Les vacances de Nadal començaran el dia 21 de desembre després del concert de Nadal, fins dia 7 de gener que tornarem a començar les classes.

RECUPERACIÓ DE LES ASSIGNATURES PENDENTS PELS ALUMNES DE PRIMÀRIA I ESO:

Els alumnes de 2n fins a 4t d’ESO amb assignatures pendents de cursos anteriors tindran tasca per aquestes vacances de Nadal. La finalitat és preparar-se per les recuperacions que tindran lloc del 4 al 8 de febrer.

Els alumnes de 4t fins a 6è EP que tenen alguna assignatura sense superar del 1r trimestre, la podran recuperar a finals de gener prèvia entrega de les tasques que els lliurarà el tutor i que hauran de realitzar durant les vacances.

CONCURS DE BETLEMS I TARGETES DE NADAL DE L’AJUNTAMENT D’INCA:

Els nostres alumnes d’educació Infantil i Primària han participaran en el concurs de targetes de Nadal. Els alumnes d’ESO en l’elaboració del Betlem de l’Ajuntament. El podeu anar a visitar aquestes festes de Nadal.

Molts anys per tots i totes!!

La Comunidad Educativa de Sant Viçenç de Paül

 Versió PDF

 

,

Carta a les famílies. Novembre 2018

RESPECTE

Quan intentam definir el respecte, ens venen moltes paraules al cap; consideració, atenció, empatia, tolerància, comprensió, mirament, valor, estima, noblesa, honestedat, voluntat…

El respecte és la capacitat de tractar els altres amb honor i dignitat, de valorar aquella persona que tenim en consideració no per les seves propietats materials, sinó per la seva manera de comportar-se, d’expressar-se o per la seva manera de fer les coses. Els infants defineixen d’una manera molt senzilla el que és el respecte. Per a ells, tractar algú amb respecte és tractar-lo bé, sense fer-nos mal.

Tothom té un valor com a persona, ja sigui gran o petit, ric o pobre, home o dona, o qualsevol que sigui el seu color de pell o la seva diferència. Així doncs, aquesta és la raó per la qual s’hauria de tractar els altres amb honor, dignitat i cortesia en lloc de maltractar o manipular per aconseguir allò que es pretén.

En ocasions el fet d’oblidar aquesta idea d’igualtat entre totes les persones emmascara la idea del respecte amb supèrbia, enveja, insolència…però no ens hem de deixar dur i ens hem de preguntar si realment aquesta és la actitud amb la qual ens agradaria esser tractats.

El respecte es pot manifestar de moltes formes diferents; escoltant amb atenció quan un parla, donant les gràcies quan ens fan un favor: A la feina o a la casa es pot mostrar respecte sent responsables, diligents o acurats amb les feines que ens encomanen. El respecte cap a un mateix també és important i necessari per poder mostrar respecte als altres, de manera que evites qualsevol tipus de mal que pugui perjudicar la ment, el cos o la pròpia integritat.

Això significa fer les coses de la millor manera que sàpigues sense importar el lloc, les persones, o les circumstàncies que t’envolten, perquè allò que facis mostrarà qui ets en realitat.

Així doncs, també es important recordar-nos una sèrie de preguntes:

Com ens sentim quan algú es mostra irrespectuós amb nosaltres?

Com podem nosaltres respectar els altres (ja siguin companys, alumnes, pares o professors)?

De quina manera podem mostrar nosaltres el respecte pels altres durant el nostre dia a dia?

El propi Papa Francesc en nombroses ocasions ha demanat que no s’han de posar els resultats per sobre de les formes a l’hora d’aconseguir un benefici, sinó que s’ha de respectar la diversitat i tractar que aquest benefici sigui per a tothom, independentment de la seva religió, la seva situació econòmica o del context geopolític que l’envolta. La lluita per aconseguir el màxim poder possible en qualsevol àmbit ha de deixar d’assetjar els més desfavorits; d’aquesta manera no s’aconsegueix progrés, sinó que s’agreugen les necessitats de persones que viuen en situacions de guerra o misèria

Des de la seva posició, intenta convèncer governants perquè se n’adonin que unint forces es poden aconseguir moltes més coses que separant, que donar-li valor i dignitat a la vida de cada individu farà que creem una humanitat més unida i amb més bon cor.

Si el que volem realment és fer un mon més sostenible, eduquem en el respecte i amb respecte. Des de la família, des de l’escola, des de la societat en general i en qualsevol àmbit. Si ho feim, serà com el pagès que recull el que ha sembrat; així doncs, sembrem bondat, sembrem atenció i empatia cap a aquell qui la necessita i, així, nosaltres la recollirem quan ens faci també falta. Demanem les coses per favor, donem les gràcies quan ens ajuden, posen-nos en la pell de qui ho està passant malament i no li donem l’esquena. Sembrem concòrdia per garantir una millor convivència en el futur.

Miquel Domingo Luis Sant Vicenç de Paül, Inca

ACTIVITATS I SORTIDES EXTRAESCOLARS

Els alumnes d’Ed. Infantil el mes d’octubre han participat a dos tallers ben interessants i entretenguts ,“ bunyols “ i “ elaboram un rosari”. Volem agrair la col.laboració desinteressada de les persones que han fet possible aquests tallers.

Per altra banda, els alumnes d’Ed. Primària, varen celebrar las festa de “Tots Sants” amb un berenar al pati de l’escola,els doblers que es varen recaptar seran pel finançament de les colònies. Moltes gràcies a tots els pares que vareu posar el vostre granet d’arena.

Els alumnes d’ESO dia 16 de novembre visitaren el Centre d’interpretació de l’Esport. Allà foren rebuts pel millor ciclista mallorquí de tots els temps, Joan Llaneres qui els explicà un bon grapat d’històries sobre el seu esport, els jocs olímpics, el museu de l’esport…

A més visitaren el Museu d’Art Modern Es Baluard on observaren les característiques d’una de les infraestructures militars renaixentistes més ben conservades d’Europa. També pogueren gaudir d’una de les col·leccions d’art modern i contemporani més completes de les Balears.

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR:

Com sabeu aquest mes de novembre hem tingut les eleccions per a la renovació de la segona meitat a representants al Consell Escolar amb els següents resultats:

Nou representant de pares/mares: Mª Carmen Osés Ramos. Nou representant d’alumnes: Jorge Vidal Gordo.

Nous representants del professorat: Cristina Barceló Cánovas i Miquel Domingo Luis.

Versió PDF