Menú Juny 2018

Veure menú

,

Carta a les famílies. Maig 2018.

TOT EL QUE NECESSITES ÉS DINS TU

En aquests moments sentim parlar molt del MINDFULNESS o atenció plena en el moment present, que és una pràctica que es pot convertir en una bona eina per millorar la nostra qualitat de vida.

Sabem que el nostre cos viu en el moment present, però, i la nostra ment? Quan hem viscut conscientment de la nostra vida i quan hem transitat automàticament o enfocats  en el passat o en el futur? Aquestes preguntes ens apropen una mica a la filosofia del mindfulness.

Si mirem al nostre voltant, ens adonem que sovint nosaltres i els nostres joves vivim en el “mode pilot automàtic”, sense tenir una atenció plena a les activitats del moment, amb la ment i els pensaments en un altre lloc. Aquest fet és una realitat estesa al camp de les relacions personals. Passam molt de temps connectats a les noves tecnologies amb amics cibernètics a qui mostram els nostres millors moments, no sempre reals, i descuidam sovint a qui tenim al devora.

És hora d’aturar-nos i d’aprendre a gaudir del que fem a cada moment, d’identificar com ens sentim i com se senten els qui ens envolten per gaudir plenament de la nostra vida, el regal que Déu ens ha fet.

Com ho podem aconseguir? Quines són les pràctiques bàsiques per assolir aquests objectius tan desitjables?

Practicar el silenci uns 3 minuts al dia amb la intenció d’observar que ens diu el nostre interior, sense jutjar ni rebutjar les sensacions agradables o desagradables que ens trobem. Seguidament, prendre consciència de  la respiració (el ritme respon als nostres estats mentals) sense intentar controlar-la.

Veurem que, passats aquests minuts, ens sentirem  més relaxats i tolerants, amb nosaltres i amb qui ens envolta, i les nostres reaccions no seran tan automàtiques, sinó més conscients.

  • Centrar l’atenció en els sabors, olors, colors i textures, per exemple, dels diferents aliments o begudes quan esmorzem, dinem o sopem.
  • Observar de manera conscient tota la bellesa del que ens envolta; percebre, per exemple, d’una posta de sol, la forma i moviment dels núvols, els sons, la llum…
  • Practicar l’oració per sortir-ne revitalitzat fruit de l’encontre amb Déu, agraint-li el miracle de la vida i disposats a formar part d’un món millor.

Aquestes pràctiques, aparentment senzilles de fer, no són tan simples perquè ens trobam amb el primer enemic, la nostra ment, que ens bombardeja amb pensaments, preocupacions, judicis… No ens hem de preocupar perquè ha estat educada per viure constantment en el record o en el pensament anticipat. Amb paciència, incorporarem aquestes pràctiques a la nostra vida quotidiana, i aconseguirem viure plenament amb gratitud, alegria i honestedat.

Com veiem, tot  allò que necessitam és dins nostre. La resta sol ser ben a prop.

Colònies . Aquest mes de maig els alumnes d’ infantil  han gaudit de les seves desitjades  colònies. Enguany hem provat un lloc totalment  nou per nosaltres, Puig de Sant Miquel, a Montuiri. L’experiència ha estat fantàstica.

Els alumnes d’Ed. Primària gaudiran de les seves colònies dins el mes de juny.

Exposició de projectes

Del dia 11 al 14de junyels alumnes d’Ed Infantil exposaran al saló d’actes de la nostra escola, els projectes que han fet aquest curs,podeu venir a visitar-los quan vingueu a cercar els vostres fills/es.

AMIPA. Com cada  any  la nostra AMIPA regalarà a tots els seus afiliats les orles dels cursos de final d’etapa, 5anys i 4t ESO. Per als alumnes de 6è l’AMIPA es posarà en contacte amb les famílies.

Les famílies que no estiguin afiliades si volen l’orla  la poden comanar a porteria. No se comanarà cap orla sense haver-la abonada prèviament. Gràcies.

El preu és de 26 EUROS.

Orientació  acadèmica postobligatòria (ESO)

S’ha anat informant als alumnes de 4t d’ESO sobre la seva educació postobligatòria, així com també s’han fet diferent sortides amb aquesta finalitat.

Els pares que desitgin informació més detallada que  demanin hora amb l’orientadora.  Aquesta també anirà citant als pares dels alumnes que consideri necessari.

EXÀMENS FINALS ESO:

Els exàmens finals seran el dilluns 18, dimarts 19 i dimecres 20 de juny.

La setmana de dia 4 al 8 de juny els alumnes que tenen assignatures suspeses de cursos anteriors tindran l’oportunitat de recuperar-les.

Ànims i bona sort a tots i a totes!!

Versió PDF

 

Menú maig 2018

Veure menú